Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Στέλιος Καλογερόπουλος :Οι Φαρμακοποιοί συμμετέχουν στην Φτωχοποίηση της Κοινωνίας… με νέα REBATE και νέα Ληξιπρόθεσμα.


Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας καλοστημένης πλεκτάνης που με την μορφή “Μνημονίων” , ήθελε την Φτωχοποίηση της Ελλάδας.

Σίγουρα περιμέναμε τα πράγματα μέρα με την μέρα , χρόνο με τον χρόνο, να πάνε προς το καλύτερο, δυστυχώς όμως όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα δυσκολεύουν, οδηγώντας τον Έλληνα Πολίτη, στην λύπη και την δυστυχία.

Σαν λαός βρισκόμαστε στο όριο της Βιωσιμότητας και το Κοινωνικό Κράτος έχει υποκατασταθεί από τους Φαρμακοποιούς, από τους Συνταξιούχους και από τους Μισθωτούς, όπου λεηλατούνται καθημερινά, οι μισθοί, οι συντάξεις και καλούνται να πληρώσουν χαράτσι τύπου ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ,REBATE, Φορολογία Εισοδήματος  κ.ά.

Οι φαρμακοποιοί είναι από τους πιο συμπαθείς κλάδους,( ο οποίος παρουσιάζει μηδενική φοροδιαφυγή) και έχει χτυπηθεί από όλες τις Κυβερνήσεις του Μνημονίου.(Αυτό συμβαίνει γιατί όλες οι Κυβερνήσεις έχουν χαλαρώσει  μπροστά στις ορέξεις των ξένων συμφερόντων, περί της εμπορευματοποίησης της Υγείας και του Φαρμάκου).
Σήμερα θα σταθούμε στο καινούριο Μνημόνιο και στις επιπτώσεις του στον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα Φαρμακοποιό.

Σίγουρα είναι προς θετική κατεύθυνση οι απαλλαγές από την φαρμακευτική δαπάνη όσων ατόμων έχουν χαμηλό εισόδημα, αφού στην ουσία, τους έχουν πετσοκόψει μισθούς  και συντάξεις. Η ειρωνεία των Κυβερνώντων είναι ότι αυτοπροβάλλονται  σαν Ευεργέτες που χαρίζουν την συμμετοχή!

Για την συμμετοχή αυτή που δεν θα πληρώσουν οι λεηλατημένοι Έλληνες πολίτες , καλούνται οι φαρμακοποιοί να πληρώσουν επιπλέον rebate (γιατί θα μεγαλώσει το αιτούμενο ποσό προς  τον ΕΟΠΥΥ).

Άραγε τα 240 εκ. ευρώ που θα διαθέσει το Υπ. Εργασίας, από που προέρχονται; Μήπως από τον Έλληνα πολίτη που έχει λεηλατηθεί!

Σαν να μην έφθανε αυτό, στους φαρμακοποιούς που έχουν υποκαταστήσει το Κοινωνικό Κράτος, δεν έχουν δώσει τα παλαιά Ληξιπρόθεσμα και μέσω του e-ΔΑΠΥ έχουν δημιουργήσει νέα Ληξιπρόθεσμα(ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αναλώσιμα κ.α.)

Δυστυχώς τα νούμερα δεν βγαίνουν και στο άμεσο χρονικό διάστημα κινδυνεύουμε από την παρουσία των Χύμα Γενοσήμων!

Σίγουρα εκεί, στο Κυβερνητικό Επιτελείο, αλλά και στην Αριστοτέλους γνωρίζουν ότι η Φαρμακευτική Δαπάνη πρέπει να είναι λίγο πιο κάτω από τα 2 δις.

Γνωρίζουν επίσης ότι έχουμε 3.000.000 ανέργους, ανασφάλιστους, οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι έχουν δωρεάν πρόσβαση σε Δημόσια Νοσοκομεία και Φάρμακα. Δικαιούνται επιδομάτων και συσσιτίων (κατά την γνώμη μας, ορθώς πράττουν).

Κατά την δική μας εκτίμηση, το Κράτος για να παρουσιάσει “Κοινωνικό προφίλ” παρέχει δωρεάν τα πάντα στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται, λεηλατώντας  τους υπόλοιπους κατά τον πιο Απάνθρωπο τρόπο(μείωση μισθών και συντάξεων,ΕΝΦΙΑ,ΕΦΚΑ,Φορολογια εισοδήματος κ.α),ενώ θα έπρεπε να εξοικονομεί χρήματα από την μείωση της Δημόσιας Δαπάνης.

Και για να επανέλθουμε στο Φάρμακο, τα 3.000.000  πολίτες αυτής της χώρας, μαζί με την μηδενική συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων και των μισθωτών , μαζί με τα καινοτόμα φάρμακα θα μειώσουν την φαρμακευτική δαπάνη στο όριο της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Σίγουρα σε πρώτη φάση θα ανατρέξουν σε Φθηνά Γενόσημα (δίνοντας παροχές υπό μορφή εκπτώσεων) για να καλύψουν το Οικονομικό Κενό, ενώ ήδη οι ξενόφερτες φαρμακευτικές εταιρίες που έχουν αγοράσει τις ελληνικές, θα διαθέσουν μέσω διαγωνισμού στην επομένη φάση στον ΕΟΠΥΥ  Χύμα Γενόσημα.

Τελικά έχουμε Ελεγκτικούς Μηχανισμούς; Έχουμε ικανό νούμερο φαρμακοποιών στον ΕΟΦ για να κάνουν ελέγχους;

Σίγουρα διανύουμε μια νέα εποχή για την Υγεία και το Φάρμακο όπου από το :

“Φάρμακο καλό για όλο το λαό”,  περνάμε  στο 

“φάρμακο φθηνό για όλο το λαό”.

Λέμε, Αλήθειες…

Είμαστε, Εσείς…


Στέλιος Καλογερόπουλος, ΑΚΙΦ.