Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έρχεται πρόγραμμα για “Επιδοτήσεις Φαρμακείων”!


Σε μια εποχή που η βιωσιμότητα του Φαρμακείου κρέμεται στην κυριολεξία από μιά κλωστή- η Κυβέρνηση θέλοντας να κερδίσει πολιτικό χρόνο και ευρισκόμενη σε αδυναμία, δεν ασχολείται καθόλου με τα θεσμικά θέματα των Φαρμακοποιιών(Ιδιοκτησιακό, Ωράριο, ΜΗΣΥΦΑ, 0,4%,κ.α), παρά μόνο μέσω του ΕΟΠΥΥ, με το e-ΔΑΠΥ που συνεχίζει να  ταλαιπωρεί  τόσο τους Ασθενείς όσο και τους Φαρμακοποιούς- εμείς είμαστε εδώ.

Εμείς στην ΑΚΙΦ έχουμε σαν στόχο να στηρίξουμε τον συνάδελφο Φαρμακοποιό είτε είναι Νέος, είτε είναι Άνεργος, είτε έχει Φαρμακείο, με επιδότηση της θέσης Εργασίας μετά από χρηματοοικονομική  μελέτη. Άλλωστε αυτή η επιδότηση που θα προκύψει θα είναι ανάλογη των αποθεματικών του συλλόγου μας (ΦΣΑ) και του κάθε συλλόγου Φαρμακοποιών.

Σήμερα λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία μετά από μια πρώτη συζήτηση που θα έχουμε με τους συναδέλφους στο Διοικητικό Συμβούλιο- 7. Θέμα ημερησίας διάταξης : “Επιδοτήσεις Φαρμακείων”- να βάλουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση μίας πρότασης, που θα σκορπίσει χαμόγελο στους συναδέλφους μας.

Τότε στις 14 Νοεμβρίου 2016 λέγαμε:

"ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ…​

Σε μια εποχή δύσκολη για την κοινωνία και κατά συνέπεια και για τα φαρμακεία ο ρόλος του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ είναι διπλός.

Αφενός οφείλει,σε συνεργασία με το Κράτος, να προασπίσει ρεαλιστικά τα συμφέροντα τα όποια έχει ο κλάδος στον υγειονομικό χώρο χωρίς κορώνες και εκλογικές στοχεύσεις

Αφετέρου όσο σημαντικός μοιάζει ο ρόλος του Συνδικαλιστή στην επαγγελματική συνέχεια του καθενός μας, τόσο πιο πολύτιμη είναι η παρουσία του την ώρα που γκρεμίζεται η επιχείρηση κάποιου από εμάς!!!

Μπαίνοντας λουκέτο στο Φαρμακείο της γειτονιάς εκτός του ότι χάνονται θέσεις εργασίας, οδηγείται και σε οικονομική εξαθλίωση και η οικογένεια του φαρμακοποιού, με επακόλουθο ακόμα και την κατάσχεσή της οικίας του κ.α. (δλδ ανεργία, οικογένεια στο δρόμο, ακόμα και φυλάκιση).​

Στην Α.ΚΙ.Φ. δεν προφητεύουμε το τέλος των φαρμακείων αλλά παλεύουμε να τα σώσουμε μαζί με τους Εργαζόμενους-Φαρμακοποιούς!

Δημιουργούμε 

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ του φαρμακείου με νομικο-οικονομική στελέχωση, όπου πολύτιμες συμβουλές θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφή! 

Ενεργοποιούμε,

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ το οποίο μπορεί με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο να βοηθήσει σε πρόσκαιρη αδυναμία.

Ενεργοποιούμε την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για ικανό χρονικό διάστημα στον φαρμακοποιό που θα προσληφθεί σε υπάρχον Φαρμακείο! 

Η επιδότηση αφορά το Φαρμακείο το οποίο θα προσλάβει τον φαρμακοποιό!

Δημιουργούμε έναν Σύλλογο πιο φιλικό, πιο ανταποδοτικό!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ!!!

"ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΑΣ - ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ"


Για την Α.ΚΙ.Φ.
Γκίκας Αλέξανδρος."

Η Συντακτική Ομάδα της ΑΚΙΦ.