Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΠΦΣ : ”Ένοχοι……. Η απλώς συνένοχοι”!



Με Νέο  REBATE,αυτή την φορά στα αναλώσιμα σακχάρου, απειλούνται να πληρώσουν  οι Φαρμακοποιοί!

Νέο “κτύπημα κάτω από την ζώνη”, δέχονται οι Φαρμακοποιοί μετά τα Παλιά Ληξιπρόθεσμα, το REBATE και τα Νέα Ληξιπρόθεσμα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει φόβος η αργοπορία της πληρωμής των αναλωσίμων, που έχει δημιουργήσει ΝΕΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ, στους Φαρμακοποιούς, να καθυστερεί, γιατί ο ΕΟΠΥΥ, ζητά “αναδρομικό REBATE, για τους μήνες που χορηγήσαμε αναλώσιμα σακχάρου, μετά  την  Νέα Σύμβαση  του Γενάρχη , μεταξύ ΕΟΠΥΥ-ΠΦΣ, για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ταινίες  σακχάρου, ειδικής  διατροφής, κ.α.


Έγκυρες πηγές διαμηνύουν , ότι η τιμή αναφοράς του ΕΟΠΥΥ  για τις ταινίες σακχάρου θα είναι 19.50 ευρώ επί της λιανικής τιμής. Συνεπώς για κάθε μια ταινία σακχάρου που έχουμε δώσει εδώ και πέντε  μήνες  θα πληρώσουμε αναδρομικό  REBATE : 5.50 ευρώ ή στην καλύτερη περίπτωση θα ζημιωθούμε το ίδιο ποσό επί των τεμαχίων που έχουμε STOCK. Σήμερα η τιμή αναφοράς (αποζημίωσης) του ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες σακχάρου  είναι 25 ευρώ.

Π.χ. για ένα φαρμακείο που έχει δώσει 20 ταινίες σακχάρου κάθε μήνα,η ζημιά ανέρχεται σε(20χ5.50)= 110 ευρώ το μήνα  και η συνολική ζημιά για τους πέντε μήνες(110χ5)= 550 ευρώ.

Κύριε Πρόεδρε του ΠΦΣ,

Με την Νέα Σύμβαση  που υπογράψατε, εν μία νυκτί, φαίνεται ότι, “βλάπτεται σοβαρά τα Οικονομικά των  Φαρμακοποιών!”

Κύριε Πρόεδρε του ΠΦΣ,

“δια  χειρός σας, μας κάνατε Αν…. Αλώσιμους!”

Λέμε Αλήθειες..

Είμαστε, Εσείς..

Στέλιος Καλογερόπουλος, ΑΚΙΦ.