Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΑΕΣΠ: Κανείς δεν περισσεύει..


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εκλεγέντες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, που στηρίζουμε την παράταξη ΑΕΣΠ, θεωρούμε επιβεβλημένη υποχρέωσή μας να τονίσουμε τα παρακάτω, απευθυνόμενοι τόσο προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, όσο και προς κάθε φορέα που σχετίζεται με τον κλάδο μας.

Η περίοδος αναμονής, για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών από το Υπουργείο, βρίσκει τον φαρμακευτικό κλάδο σε αναβρασμό, καθώς οι εξελίξεις που τον αφορούν είναι σοβαρές, συνεχείς και πιεστικές. Παράγοντες που δρουν έξω από αυτόν και με διαφορετικές στοχεύσεις οργανώνονται σε βάρος του. Την κρίσιμη αυτή στιγμή δεν υπάρχει θεσμικά κατοχυρωμένη ηγεσία για να
αναλάβει τα ηνία της υπεράσπισης και των διεκδικήσεών μας.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί, ή να αναλώνεται σε παιχνίδια εξουσίας. Με αυτό το σκεπτικό, η παράταξή μας κρατήθηκε έξω από δηλώσεις, διαρροές και δημόσιες σχέσεις παραποίησης της θέλησης των φαρμακοποιών, όπως εκφράστηκε στις εκλογές. Εκλογές που ολοκληρώθηκαν με ξεκάθαρα συμπεράσματα. Γιατί δεν επιδέχεται αμφισβήτηση η κατάταξη των παρατάξεων και ποια εξ αυτών διαθέτει πέντε έδρες, ποια τέσσερις, ποια τρεις και ποιες από μία στο νέο Δ.Σ.  Παράλληλα, δεν χωράει αμφιβολία ότι μόνη της καμιά παράταξη ή δύναμη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις  προκλήσεις του κλάδου μας και ότι απαιτείται άμεσα ο παραμερισμός των προσωπικών στρατηγικών προς όφελος της συστράτευσης. Μιας συστράτευσης που θα έχει ως στόχους την επείγουσα αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων, όπως οι πληρωμές και διαδικασίες του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τη διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης στρατηγικής για την υπεράσπιση και ανάπτυξη του μικρομεσαίου φαρμακείου της γειτονιάς και του χωριού, ως πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Καλούμε όλους όσοι εξελέγησαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, παρατάξεις και πρόσωπα, να αποφύγουν κάθε προσπάθεια παρερμηνείας του εκλογικού αποτελέσματος, ή παραποίησής του. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα και δεν αλλάζει. Από εκεί και πέρα, οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στάση ευθύνης απέναντι στους φαρμακοποιούς και τη δημόσια περίθαλψη και να προβούμε, αμέσως μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων, στην εκλογή διαπαραταξιακού προεδρείου, με κριτήρια τον σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα και την προγραμματική σύγκλιση με βασικούς άξονες:

-   την οικονομική επιβίωση του φαρμακείου,
-   την προστασία του από επιχειρηματικά, εξωφαρμακευτικά κέντρα,
-   τη συμπόρευση και συνεργασία με το συνεταιριστικό κίνημα,
-   τη διαδικασία διαρκούς επιστημονικής αναβάθμισης του φαρμακοποιού και
-   την  καταξίωσή του ως φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι της παράταξης που πρώτευσε στις εκλογές με ποσοστό 30,5% και την ανάδειξη πέντε μελών της στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα πράξουμε αυτό που μας επιβάλλει η ψήφος των συναδέλφων μας: θα προχωρήσουμε σε κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου στο πλαίσιο ενωτικών διαδικασιών και κοινής δράσης με όλες τις δυνάμεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και οξυμένα. Για την επίλυσή τους χρειάζεται η συμβολή όλων. Στην προσπάθεια αυτή, ουδείς περισσεύει.

Τα μέλη που εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ:

Θεοδοσιάδης Κυριάκος
Καλογερόπουλος Στέλιος
Κούβαρης Κώστας
Παπαθανάσης Θανάσης
Παπαπούλιος Γιάννης