Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Στα μαχαίρια οι Ιδιωτικές Φαρμακαποθήκες και οι Συνεταιρισμοί!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                           Αθήνα, 22-12-17

Επανέρχεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ φαρμακαποθηκών - συνεταιρισμών
Η τροπολογία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων δίνει προβάδισμα στους συνεταιρισμούς αποκλείοντας τις φαρμακαποθήκες.
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων την τροπολογία που έφερε προς ψήφιση ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Παρά το γεγονός ότι η σχετική ρύθμιση έχει καταπέσει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η τροπολογία επαναφέρει την άνιση μεταχείριση φαρμακαποθηκών - συνεταιρισμών φαρμακείων, σε βάρος των πρώτων, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.
Το πρόβλημα εστιάζεται στην εξαίρεση των φαρμακαποθηκών ως νομικών προσώπων, από την δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου, τη στιγμή που η δυνατότητα αυτή δίνεται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη της ΟΣΦΕ. Δηλαδή σε συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες ενώ αποκλείει τις ιδιωτικές.
Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων κα Ειρήνη Μαρκάκη, με αφορμή την συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή, δήλωσε:
“Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων υποστηρίζει σθεναρά ότι άδειες ίδρυσης φαρμακείων πρέπει να χορηγούνται μόνο σε αδειούχους φαρμακοποιούς και σε κανέναν άλλο. “
Σε  περίπτωση όμως που θα δοθεί το δικαίωμα να ανοίγουν φαρμακεία άλλοι, αυτό θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στους υπάρχοντες νόμους και το Σύνταγμα,  χωρίς να νοθεύεται ο υγιής ανταγωνισμός.



    Η Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Ειρήνη Μαρκάκη                                                              Θεόδωρος Σκυλακάκης