Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ψεύτες καθ´ έξιν ή εθισμένοι στο ψέμα.....??? Διαλέξτε ελεύθερα , καμία διαφορά....!!!


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές , που ζούμε παγκοσμίως οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα και μόνο σκοπό, που είναι η βιωσιμότητα μας και η εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας..

Για όλα τα παραπάνω πρέπει :

Να  έχουμε “όπλα”,

Να είμαστε γεροί και δυνατοί και

Να αγνοούμε αυτούς που “μιλούν” άσκοπα ,  συντασσόμενοι  με  αυτούς που πολεμούν!

Κύριοι συνάδελφοι,

αυτή την ώρα“ η σιωπή είναι χρυσός”!!


Aς δούμε το δημοσίευμα του f/b:

Πολλά διαβάσαμε αυτές τις μέρες , ενδεικτικά παραθέτω επακριβώς :
A
21/3/2020
<< Αλλά σαν να μην έφτανε αυτό, μάθαμε σήμερα πως αν γίνει διασπορά του κορονοϊού , πράγμα που όλοι αντευχόμαστε ( ??? ), θα εισπράτουμε με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ πράγματι διαδικασίες πρόχειρου λογιστικού ελέγχου ( όπως γίνεται και σήμερα !!!) το 80% των μηνιαίων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία ( μικρότερο δηλαδή και από τις αγόρευση μας ) !>>
«Ο κίνδυνος για την εφαρμογή αυτής της ΠΝΠ είναι ορατός και όπως πιθανολογείται θα γίνει από τον επόμενο μήνα (εύχομαι να μη γίνει ποτέ πράξη)....»
22/3/2020
«Δεν είναι στις προθέσεις μου η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ των συναδέλφων, αλλά η πρόληψη του προβλήματος!»
«Ελπίζω η ηγεσία τπυ ΠΦΣ να μην επιτρέψει να ξεκινήσει ένα τέτοιο φαινόμενο ... προκαταβολής ποσοστού εκ των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες.!»
25/3/2020
[«Οι Γλείφτες της εξουσίας»
«Βλέπουν φυσιολογικό το να δίνουμε ΦΥΚ δωρεάν από τα φαρμακεία μας και κάποιοι εξ αυτών μας απειλούν πως αν δεν υποκύψουμε στην συμφωνία που έκαναν , δεν θα ... πάρουμε το κάτι τις μας, όταν (και αν) μας το δώσουν ... μετά από ένα χρόνο...
Βλέπουν φυσιολογικό την πληρωμή μας κατά 80% από το συνολικό αιτούμενο πόσο που καταθέτουμε μηνιαίως στον ΕΟΠΥΥ, αφού αυτό θα γίνει ... μόνο αν βγουν τα ζόμπι, λες και ο νόμος έγινε για τα ... ζόμπι που πρόκειται να βγουν...
Βλέπουν φυσιολογικό το νέο δελτίο τιμών με αυξήσεις σε 80 φάρμακα, αφού για τα προηγούμενα δελτία που είχαμε μειώσεις ... κερδίζαμε από την παράταση ισχύος! Έτσι ... λογικό είναι τώρα να ... χάνουμε!!!»]
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
- Μετά την πληρωμή Ιανουαρίου , ελπίζω να έγινε αντιληπτό από κάποιους - αν και διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις - ότι , οι διαδικασίες πληρωμών ΕΟΠΥΥ με βάση την νέα Π.Ν.Π , δεν ήταν αυτές που μετέφεραν στους συναδέλφους και ούτε αυτές που ήλπιζαν και προσδοκούσαν να συμβούν !
Επιπροσθέτως , αυτό που γνωρίζουμε ως διαδικασία πληρωμής στα φάρμακα , ονομάζεται πρόχειρος λογιστικός έλεγχος , συνοπτικός πρόχειρος λογιστικός έλεγχος δεν υφίσταται παρά μόνο στη φαντασία κάποιων !
- Η απόφαση χορήγησης των ΦΥΚ , ήταν απόφαση ΓΣ του ΠΦΣ ( με συντριπτική πλειοψηφία 89 υπέρ με 25 κατά ) και πέντε ΔΣ και οι προϋποθέσεις που έθεταν ,όλες , ενσωματώθηκαν στην υπογραφείσα σύμβαση ! Θυμίζω στους έχοντες ασθενή μνήμη ότι , η σύμβαση Ιατροτεχνολογικών , τον Ιανουάριο του 2017 , ήταν απόφαση ΔΣ και όχι ΓΣ του ΠΦΣ !
- Ως προς το νέο δελτίο τιμών , είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από τα αντανακλαστικά μας
- Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ - σε προχωρημένες ηλικιακές ομάδες - είναι σύνηθες σπόρ , αλλά ταιριάζει περισσότερο σε συνταξιούχους ΚΑΠΗ ή ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ , παρά , σε υποτιθέμενους << μεγάλους συνδικαλιστές >>.....γιατί , εκεί μοιραία γίνεται και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ !!!
Β
[[<<Ας μη γελιόμαστε, όσο υπάρχουν οι "έχοντες και κατέχοντες την εξουσία", θα υπάρχουν και οι γλείφτες, πρώτον για να τρέφουν τη ματαιοδοξία και την ανασφάλεια αυτών που έχουν την εξουσία στα χέρια τους και δεύτερον για να τους προωθούν τα συμφέροντα τους, όχι βέβαια χωρίς αντάλλαγμα. Μέσω αυτής της διαδικασίας επωφελούνται και αυτοί σε μεγάλο βαθμό !>>]]
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
- Οι σημερινοί " έχοντες και κατέχοντες την εξουσία " , ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ εξ´αυτών , δεν διορίστηκε ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ σε κυβερνητικό οργανισμό , με υπερπανταετή θητεία , πολύ καλά αμειβόμενης " ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ "........!!!
.....και να που ξαφνικά , θυμήθηκαν με περίσσιο θράσος....., να κρίνουν.....
" εξ´ ιδίων , τα αλλότρια "
Όταν , για κάποιους από εμάς , η ΣΙΩΠΗ μόνο χρυσός δεν είναι , για κάποιους άλλους προβάλει ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...!
Τέλος , είναι μάταιο να συστήσω ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ , αφού για κάποιους..., ΠΟΤΕ δεν υπήρξε ως ορολογία στο λεξιλόγιό τους !
Καλή σας εβδομάδα...!!!
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΕΕΑΦ