Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Επί του πιεστηρίου : “Αναλώσιμα και ΜΗΣΥΦΑ, μας έκαναν αν-Aλώσιμους”.

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι Ασφαλισμένοι και οι Φαρμακοποιοί από τα αλλεπάλληλα λάθη τόσο του Υπουργού Υγείας, όσο και του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ, να μην συμπεριλάβουν την χονδρική τιμή στο νέο Δελτίο Τιμών των ΜΗΣΥΦΑ και των Αναλωσίμων.

Η ΑΚΙΦ διατυπώνει την έντονη ανησυχία για το μέλλον του κλάδου των Φαρμακοποιών  μετά την ανάρτηση από το Υπουργείο Υγείας του νέου Δελτίου Τιμών των ΜΗΣΥΦΑ.

Διαπιστώνει προς μεγάλη έκπληξη ότι στο νέο Δελτίο Τιμών αναγράφονται οι ανώτατες ενδεικτικές Λιανικές Τιμές των Φαρμάκων, ενώ λησμονήθηκε εντέχνως η χονδρική τιμή.

Στην ΑΚΙΦ η θέση μας για τα αναλώσιμα ήταν να μην καταργηθεί η παλαιά σύμβαση αλλά αντιθέτως να υπογραφεί παράλληλα νέα σύμβαση για τα αναλώσιμα υγειονομικού υλικού και διαιτητικών τροφίμων και στο μέλλον εφόσον  λειτουργούσε η νέα σύμβαση θα μπορούσε να ενοποιηθεί με την παλαιά.

Στο τελευταίο Δ.Σ του ΦΣΑ για τα αναλώσιμα, πρόταση μας ήταν να παραστεί όλο το Δ.Σ στον ΕΟΠΥΥ και να ζητήσουμε λύση των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της σύμβασης.

Πρόταση της ΑΚΙΦ για τα αναλώσιμα είναι να υπάρχει σταθερή Χ.Τ , σταθερή Λ.Τ και τιμή αναφοράς του ΕΟΠΥΥ. Να λειτουργεί δε η ηλεκτρονική συνταγή των αναλωσίμων όπως η ηλεκτρονική συνταγή των φαρμάκων.

Κλείνοντας  θα θέλαμε να θυμίσουμε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ότι εξ αιτίας των λαθών σας:
“Ο Φαρμακοποιός της γειτονιάς έχει υποκαταστήσει το Κοινωνικό Κράτος”.

  Εμείς στην ΑΚΙΦ ζητάμε να μη γίνει καμία περικοπή για όλο το πρώτο εξάμηνο του 2017 στις πληρωμές των αναλωσίμων του υγειονομικού υλικού, των διαιτητικών σκευασμάτων και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Η Συντακτική ομάδα της ΑΚΙΦ.