Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΦΣΑ : Περί ληξιπρόθεσμων οφειλών....ο λόγος!



Αθήνα 14 Δεκεμβρίου 2017
 Προς μέλη Φ.Σ.Α.

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

 Όλα τα ληξιπρόθεσμα που αφορούν τα μέλη του Φ.Σ.Α., ανέρχονται στο ποσό των 10.552.636,36 ευρώ. 
Την 8-12-2017 καταβλήθηκαν εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, το ποσό των 5.569.319,21 ευρώ, που αφορά περίπου το 53% των ληξιπροθέσμων.
 Εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να μας σταλεί κατάλογος των μελών μας, για τα οποία δεν καταβλήθηκαν ληξιπρόθεσμα για διαφόρους λόγους, όπως π.χ. έλλειψη πιστωτικού τιμολογίου, έλλειψη φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας, έλλειψη Υπεύθυνης Δήλωσης για την παρακράτηση 3,5%, τα οποία τα φαρμακεία δεν τα υπέβαλαν στον ΦΣΑ, είτε λόγω ουσιαστικής αδυναμίας (π.χ. δεν μπορούσαν να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα) ή λόγω αδιαφορίας.
Αναμένουμε εντός των ημερών, θα λάβουμε αναλυτική κατάσταση από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να ομαδοποιήσουμε ανάλογα με την έλλειψη των δικαιολογητικών τα φαρμακεία και να επικοινωνήσουμε στην συνέχεια μαζί τους, ώστε να προσκομίσουν το ανάλογο δικαιολογητικό και να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα, για να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ στην καταβολή της οφειλής.
 Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι : 
1.- Ο ΦΣΑ έχει προκαταβάλει στα μέλη του ποσά τα οποία πρέπει να παρακρατήσει από τα ληξιπρόθεσμα ανάλογα με το ποσό που έχει παρακρατηθεί 
2.- Δεν έχει γίνει η εξόφληση από όλα τα ταμεία 
3.- Ακόμη υπάρχουν φαρμακεία που έχουν καταβάλει ένα μέρος των οφειλών που έχει παρακρατήσει ο ΦΣΑ, οπότε θα πρέπει να κρατηθεί το υπόλοιπο ποσό 
4.- υπάρχουν πολλές περικοπές από ταμεία που πλέον έχουν ενσωματωθεί με τον ΕΟΠΥΥ, στις οποίες ο Σύλλογος δεν είχε προβεί. 
Ως εκ τούτου, το λογιστήριο θα πρέπει να προβεί σε εκκαθάριση, η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο λόγω του όγκου των λογιστικών εγγραφών, ώστε να προχωρήσει στην καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών. Είναι αυτονόητο, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η εκκαθάριση να γίνει το συντομότερο δυνατόν, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει η πίστωση των ληξιπροθέσμων.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                        ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ