Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ




Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο ΠΦΣ υπέγραψε με τον ΕΟΠΥΥ  την σύμβαση, για τα Σ.Ε.Δ, στις 2 Γενάρη του 2017.  Αποτέλεσμα  αυτής της σύμβασης, είναι, περίπου τριακόσιοι (300) Φαρμακοποιοί, να θεωρούνται «πλαστογράφοι» και να διώκονται, για κατασπατάληση  Δημοσίου χρήματος, χορηγώντας το σκεύασμα RESURGEX.

Φυσικά , δεν θα υπήρχε λόγος συζήτησης  αυτή την στιγμή , αν τότε ο ΠΦΣ και ο ΕΟΠΥΥ, είχαν κοιτάξει την σύμβαση άρθρο-άρθρο λέξη-λέξη. Ευθύνη έχει ο ΕΟΠΥΥ αλλά σε ότι μας αφορά και ο τότε πρόεδρος του ΠΦΣ ο οποίος αντί να διαβάσει την σύμβαση και να υπερασπιστεί τους φαρμακοποιούς αλλά και τον Έλληνα πολίτη  πήγε χωρίς να ενημερώσει και κάτω από την πίεση των ημερών εκείνων  υπέγραψε και φωτογραφήθηκε.

Σήμερα ο ΠΦΣ κάνει μια τεράστια προσπάθεια ,με νομικούς για να αποκαταστήσει την αδικία  των συναδέλφων για το RESURGEX και να δικαιωθούν οι συνάδελφοι που άδικα  κατηγορούνται .

Ο ίδιος άνθρωπος προσπαθεί σήμερα να αποδείξει ότι μπορεί να δράσει   όταν στο παρελθόν έκανε τεράστια λάθη και κυρίως όταν εν μέσω της πανδημίας δεν συγκάλεσε  ούτε ένα ΔΣ (τηλεδιάσκεψη) δεν πήρε καμία απόφαση. Δηλαδή ο  πιο μεγάλος σύλλογος λειτουργεί στον αυτόματο.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει συμμαχίες για τις προσεχείς εκλογές του ΠΦΣ.

Ας γνωρίζουν αυτοί που μιλούν μαζί του και προσδοκούν σε συμφωνία-βοήθεια, ότι αυτές οι « συνεργασίες» δεν θα οδηγήσουν πουθενά , όπως έγινε  και στο παρελθόν .Η όποια δημοκρατικότητα  που θέλει να εκπέμψει  δεν αντικατοπτρίζει την μέχρι σήμερα πορεία του .

Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους άδικα πληττόμενους συναδέλφους μας  και να  τους βοηθήσουμε να ξεφύγουν από αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που έχουν βρεθεί.
  
Με εκτίμηση

Στέλιος Καλογερόπουλος
Φαρμακοποιός
Ταμίας του ΠΦΣ
Μέλος  Διοίκησης ΦΣΑ