Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Φαρμακοποιοί: Η Πανδημία έφερε την κοινωνία στην εντατική!

 



Η κοινωνία ζητά στηρίγματα για να σταθεί στα πόδια της εν μέσω  και μετά την Πανδημία.


Οι πολίτες αυτής της χώρας βρίσκονται σε απόγνωση, από τη μία μεριά κάνουν αγώνα για να προφυλαχτούν από την Πανδημία ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών και από την άλλη στηρίζουν την οικογένειά τους πού βρίσκεται σε οικονομική εξαθλίωση.


Εμείς οι φαρμακοποιοί ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας (12.000 περίπου σε όλη την επικράτεια) γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων θα έλεγα για κάθε φύσεως θέματα. Μέσα από αυτά τα θέματα θα μπορούσαμε να ιεραρχήσουμε αυτή την εποχή τις οικονομικές ανησυχίες που άπτονται από το αν η επόμενη μέρα μετά την Πανδημία θα βρει τους ασφαλισμένους-φίλους μας, να έχουν δουλειά, αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους και τέλος, αν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα τους,  για να κάνουν την θεραπεία τους.


Εμείς οι φαρμακοποιοί σαν σύμβουλοι υγείας παίρνουμε τη σκυτάλη από τα λεγόμενα των ασφαλισμένων-φίλων μας και τολμούμε για λογαριασμό τους, να προτείνουμε στην Κυβέρνηση και στην Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να μειώσει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα τους ακόμα και το μηδενισμό της όσο διαρκεί η Πανδημία και ο απόηχος της, σαν ελάχιστο μέτρο ανακούφισης.


Η πρότασή μας αφορά ένα μέτρο προσωρινό αλλά ζωτικής σημασίας για την κοινωνία πού εδώ και πολύ καιρό βάλλεται από την Πανδημία


Με εκτίμηση


Στέλιος Καλογερόπουλος

Φαρμακοποιός

Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ

Μέλος της Διοίκησης του ΦΣΑ