Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ληστεύουν Φαρμακοποιούς και Ασφαλισμένους…..για να κάνουν Κοινωνική Πολιτική!




Κατατέθηκε και έγινε νόμος του Κράτους, το  ΧΑΡΑΤΣΙ που θα πληρώνει ο Φαρμακοποιός, για να κάνει Κοινωνική Πολιτική η Κυβέρνηση!

Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που όλο και περισσότερο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, η Κυβέρνηση ψάχνοντας μέτρα ανταποδοτικότητας, να επιβαρύνει  οικονομικά τους  Φαρμακοποιούς, για να κάνει Κοινωνική πολιτική.

Η βούληση της Κυβέρνησης, είναι να μην πληρώνουν  συμμετοχή οι ασφαλισμένοι εφόσον χρησιμοποιούν  γενόσημα. Βέβαια  αυτό το επιχείρημα  στοιχίζει 90.000.000 ευρώ ετησίως, χρήματα που δεν υπάρχουν!

Εκθέτοντας  η Κυβέρνηση το επιχείρημα  στον CARONE,εκείνος, ζήτησε ανταποδοτικά μέτρα 90.000.000 ευρώ, για να απαλλαγούν  οι ασφαλισμένοι από την συμμετοχή. Χρήματα που δύσκολα θα έβρισκαν παρά μόνο, μέσα από μια ληστρική φοροεισπρακτική πολιτική που θα εφάρμοζαν. Αντ’αυτού η Κυβέρνηση  προτίμησε και συμφώνησε  την απαλλαγή των ασφαλισμένων  που έχουν  συμμετοχή 10%*, βάζοντας χαράτσι στους Φαρμακοποιούς.

Συνεπώς  οι Φαρμακοποιοί κάνουν κοινωνική πολιτική  γιατί  χαρίζουν την συμμετοχή στους ασφαλισμένους και ΟΧΙ η Κυβέρνηση.

*Υ.Γ. Τα  10% της συμμετοχής των ασφαλισμένων ετησίως ισοδυναμεί με              4.800.000  ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με το 0,8% REBATE..

Η Συντακτική Ομάδα της ΑΚΙΦ.