Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Επιτήδειοι πωλούν “θεραπευτική κάνναβη» σε περίπτερα, βενζινάδικα, pet shop και νοσοκομεία – Παρέμβαση ΠΦΣ


Τσίχλες, τσάι, καραμέλες, βιταμίνες και σπόροι, με ετικέτες που απεικονίζουν το χαρακτηριστικό φυλλώδες φυτό της κάνναβης έχουν κατακλύσει την αγορά, από την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου που έθεσε το νομικό πλαίσιο διάθεσης της θεραπευτικής κάνναβης.
Επιτήδειοι έμποροι εκμεταλλεύονται τον θόρυβο που έχει προκληθεί γύρω από την κάνναβη κι έχουν κατακλύσει την αγορά με προϊόντα, που όχι μόνο δεν έχουν την έγκριση αρμόδιων Οργανισμών, αλλά είναι αμφίβολης ποιότητας, περιεκτικότητας και ασφάλειας για τον καταναλωτή. Δεν διστάζουν μάλιστα να τα πωλούν ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία, όπως έχει καταγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάςκάνει κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών:
“Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, γιατί το είδα με τα μάτια μου: Σε βενζινάδικο είδα ταμπέλα “διαθέτουμε φαρμακευτική κάνναβη” και μπήκα μέσα και ρώτησα: Τι είναι αυτό; Τίποτα, μου λέει. Μου το έφερε ένας έμπορος και μου έδειξε ένα περίεργο σκεύασμα. Υπάρχουν επιτήδειοι, οι οποίοι σερβίρουν προϊόντα κάνναβης, τα οποία προς Θεού, δεν είναι προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης. Προσπαθούν να πείσουν έναν συγγενή ή έναν ασθενή ότι είναι κατάλληλο για τον πόνο ή για την πάθησή του. Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ επιτέλους να δουν το θέμα της διάθεσης των προϊόντων αυτών. Χρειάζεται θεσμικό πλαίσιο και νέα νομοθεσία γιατί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα”
Πηγή : newsit.gr