Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΘΕΜΑ : ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ




ΑΘΗΝΑ,    26  ΜΑΡΤΙΟΥ  2020
                                                                                                                                               

ΠΡΟΣ
ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Α.

ΘΕΜΑ : ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λόγω των μέτρων πρόληψης που έχουμε λάβει με σκοπό την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η υποβολή των συνταγών σας του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών Ασφαλιστικών Ταμείων προς τον Φ.Σ.Α. θα πραγματοποιηθεί με την παρακάτω διαδικασία:

Η υποβολή των συνταγών θα γίνει με ταχυμεταφορές, και το μέτρο θα ισχύσει μέχρι ανακλήσεως του. Κανένα φαρμακείο δεν θα προσέλθει στα γραφεία του Συλλόγου για κατάθεση συνταγών.
θα πρέπει να τηρήσετε αυστηρά την διαδικασία που σας περιγράφουμε και δεν θα υπάρχει ελαστικότητα,  αλλιώς θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο κλείσιμο του λογιστικού μήνα του Συλλόγου.

1.- Το κάθε φαρμακείο θα πρέπει να έχει έτοιμους τους φακέλους των συνταγών του, τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και των υπολοίπων ταμείων την 6η Απριλίου 2020 το πρωί ανοίγοντας το φαρμακείο του.

2.- Από 6/4 έως και 10/4  το αργότερο θα περάσει μία από τις παρακάτω  εταιρείες ταχυμεταφορών που συνεργάζονται με τον Σύλλογο ειδικά για την παραλαβή των συνταγών σας, και θα παραλάβει τις συνταγές σας και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
- SPEEDEX
- ICC-INTER CITY COURIER
- HELLENIC AIOLOS COURIER SERVICE
- COURIER CENTER
- SPEED COURIER
- ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ
- EASY MAIL

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ :
·         Δεν καλεί το φαρμακείο την εταιρεία courier. Τα 3.153 φαρμακεία της Αττικής θα μοιραστούν ισάριθμα στις παραπάνω εταιρείες.  Η εταιρεία ταχυμεταφορών που της έχει ανατεθεί το φαρμακείο σας, θα περάσει κάποια στιγμή από το πρωί της 6/4 έως το αργότερο 10/4. Αυτό σημαίνει πώς θα πρέπει το πρωί 6/4 που θα ανοίξετε το φαρμακείο σας, το πακέτο με τις συνταγές σας να είναι έτοιμο.
·         Το πακέτο θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ως εξής για να παραδοθεί στο courier, όπως τα παραδίδετε και στον Σύλλογο,  αλλά θα τα έχετε τοποθετήσει σε σακούλα που  θα σφραγίσετε καλά με αυτοκόλλητη ταινία και απ’ έξω θα γράφετε με μεγάλα γράμματα με μαρκαδόρο την επωνυμία του Φαρμακείου και τον κωδικό του Συλλόγου.
·         Δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα, και θα πρέπει να έχετε φροντίσει να τα έχετε όλα σωστά (σφραγίδες υπογραφές, ετικέτα ΕΟΠΥΥ στον φάκελο, ετικέτα ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ στα αναλώσιμα κ.λ.π. όπως απαιτούνται).
·         Δεν μπορείτε να διώξετε τον μεταφορέα επειδή δεν είστε έτοιμοι.
·         Δεν μπορείτε να καλείτε στον Σύλλογο, ώστε να ενημερωθείτε για το ποια εταιρεία έχει αναλάβει το φαρμακείο σας, για να κανονίσετε εσείς πότε θα παραλάβει από το φαρμακείο σας.

Ζητάμε την κατανόησή σας και την συνδρομή σας αυτές τις ημέρες, ώστε να είναι εφικτό να συνεχίσουν οι εργασίες του Συλλόγου χωρίς πρόβλημα.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ