Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ : Εκλογές στον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στις 5 και 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017.

Αγαπητοί συνεταιριστές συνεταιρίστριες, σε μια εποχή που το φαρμακείο πασχίζει να σταθεί στα πόδια του, ο Συνεταιρισμός θα έπρεπε να φαντάζει, σαν πυλώνας στήριξης του φαρμακείου για τους μετόχους φαρμακοποιούς.
Όλοι μαζί  μετά τις επερχόμενες εκλογές και μετά τη συγκρότηση του Νέου Δ.Σ. που θα προκύψει, θα πρέπει να δουλεύουμε για την αλληλεγγύη των μετόχων.
Από τη μεριά μου θα ήθελα μιας και είμαι υποψήφιος για το Δ.Σ. να σταθμίσω και να συζητήσω δημόσια μαζί με εσάς τα πεπραγμένα του Συνεταιρισμού μας.
Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε:
Η ανάγκη δημιουργίας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) προέκυψε από την ανάγκη μαζικών αγορών από τις εταιρείες  φαρμάκων-παραφαρμάκων-καλλυντικών, ώστε μέσω των εκπτώσεων που κάνουν στις μαζικές αγορές να καλυτερεύσουν οι φαρμακοποιοί τη θέση τους στην ελεύθερη αγορά.
Ο Συνεταιρισμός καλύπτει σήμερα αυτή την ανάγκη των μετόχων;
Υπάρχουν μέλη του Συνεταιρισμού που συνεργάζονται με άλλα μέλη για μαζικές αγορές από τις εταιρείες εκτός Συνεταιρισμού; Γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι εκπτώσεις (βασική οικονομική αρχή της ελεύθερης αγοράς) που δικαιούμαστε έτσι κι αλλιώς σε συνδυασμό με την προσεκτική, επιλεκτική προώθηση των σκευασμάτων από τους μετόχους φαρμακοποιούς, θα αυξήσει σταδιακά τα κέρδη τους και θα βοηθήσει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ρευστότητα ώστε να  δύνανται με άνεση να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Θέσεις:
1.     Οι εκπτώσεις των εταιρειών προς τον Συνεταιρισμό πρέπει να μεταφέρονται στα τιμολόγια αγοράς των μετόχων του Συνεταιρισμού.
2.     Αξιοποίηση και καλύτερη διαχείριση κερδών και κεφαλαίων του Συνεταιρισμού για μεγαλύτερες πιστώσεις τω μετόχων.
3.     Διαφοροποίηση  στην αντιμετώπιση των εταιρειών αναλόγως της ποιότητας, των εκπτώσεων, των προσφορών και της πίστωσης που παρέχουν  προς τον Συνεταιρισμό και μεταφορά επακριβώς της όλης οικονομικής κατάστασης που προκύπτει στους μετόχους και ανάληψη από μέρους τους πρωτοβουλιών και πράξεων προς όφελος του φαρμακείου τους.

Ακούμε και διαβάζουμε ότι είμαστε συνεταιρισμός πρότυπος, είμαστε το “Διαμάντι της Επιχειρηματικότητας”.
      Εμείς θέλουμε αυτό το “ΔΙΑΜΑΝΤΙ”, μέσω της συνεργατικότητας να αντανακλά ανταποδοτικά πρώτα για τα μέλη του και μετά για τους άλλους
Εμείς, θέλουμε μαζί με εσάς να συμμετέχουμε στην Αλληλεγγύη και Βιωσιμότητα των Φαρμακείων  μας
Είμαστε, ΜΑΖΙ!

Αριστείδης Κολοτούρος :Υποψήφιος για το Δ.Σ. του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ  
ΤΗΛ. 210-7786821