Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Παρέμβαση του ΠΦΣ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιδημική έξαρση της ιλαράς


Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιδημική έξαρση της ιλαράς, παρέστη ο κ. Στέλιος Καλογερόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της δωρεάν και απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των πολιτών στα εμβόλια και την ανάγκη να θεραπευθούν όποια προβλήματα υπάρχουν στην εισαγωγή και διακίνηση των σκευασμάτων, τονίζοντας, ωστόσο ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για ελλείψεις στα εμβόλια που προστατεύουν από την ιλαρά.
Για να δείτε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, πατήστε εδώ.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Στ. Καλογερόπουλου για επιδημική έξαρση της Ιλαράς

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,  μέλη  της Επιτροπής

 Ως επιστήμονες της Υγείας είμαστε θετικοί στο να εμβολιάζονται οι πολίτες αυτής της χώρας (μικροί και μεγάλοι), κατόπιν υποδείξεως της Ιατρικής Κοινότητας και των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάθε χρόνο τα εμβόλια προλαμβάνουν 2-3 εκατομμύρια θανάτους και αποτρέπουν αναπηρίες σε 750.000 παιδιά, ενώ ο άμεσος εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει άλλους 1.5 εκατομμύριο θανάτους ετησίως, είναι αδιανόητο να μην εμβολιάζονται ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
Όλοι εμείς οι Υγειονομικοί  πρέπει να ενημερώνουμε τους γονείς , ώστε να εμβολιάζονται εγκαίρως  τα παιδιά τους.
Εμείς ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχουμε πάγια θέση όλα τα εμβόλια να αποζημιώνονται και να είναι δωρεάν. Είναι δωρεάν: Αποζημιώνονται όλα!!!
Ένα άλλο μείζον θέμα είναι οι ελλείψεις. Και ναι μεν υπάρχει πρόβλημα ειδικά τώρα με την επιδημική έξαρση της ιλαράς αλλά χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Είναι απαραίτητο ο Πολίτης αυτής της Χώρας να έχει πρόσβαση στο Φάρμακο, στο Εμβόλιο. Πρέπει να θεραπεύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν στις εισαγωγή και διακίνηση των Εμβολίων.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,  μέλη  της Επιτροπης

Είναι απαραίτητο ο πολιτικός κόσμος, σε συνεργασία με τους θεσμικούς υγειονομικούς φορείς όπως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, να αναλάβουν πρωτοβουλία ενημέρωσης του κοινού όχι μόνο για την σκοπιμότητα  του εμβολιασμού αλλά και την αναγκαιότητα του έγκαιρου εμβολιασμού , ώστε να προληφθούν επιδημικές εξάρσεις.