Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΣΠΗΛΙΟΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ..




Οι συνδικαλιστές του Συλλόγου ασχολήθηκαν  τα τελευταία χρόνια με τα μεγάλα θέματα του κλάδου.  Ιδιοκτησιακό, ωράριο, μειώσεις τιμών, Φ.Υ.Κ,rebate κλπ και  προσπάθησαν  να μειώσουν τις συνέπειες των μνημονίων που στέρησαν από όλους μας  τζίρο και  οδήγησαν κάποια φαρμακεία στην εξαθλίωση. Σε συνεργασία με τον Π.Φ.Σ έγιναν κάποια θετικά βήματα. Μπορούν όμως και πρέπει να γίνουν ΑΚΟΜΑ περισσότερα.
Εμείς αυτό θα προσπαθήσουμε, κάνοντας ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  στο υπουργείο, διεκδικώντας κάθε τι που θα βελτιώσει και  τα μεγάλα θέματα του κλάδου αλλά και  την καθημερινότητα μας, γιατί   ΚΑΝΕΙΣ μέχρι σήμερα   δεν έχει ασχοληθεί  με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ  του φαρμακοποιού πίσω από τον πάγκο.
Εμείς στην Α.ΚΙ.Φ , με την οποία κατεβαίνω υποψήφιος για τον Π.Φ.Σ , σκοπεύουμε να το κάνουμε. Πώς θα γίνει αυτό;  
1.     Δικηγόρος στα γραφεία του ΦΣΑ  στο ωράριο του Συλλόγου για όλους   και στο κινητό του, ΜΟΝΟ  για τα φαρμακεία που διανυκτερεύουν, για επίλυση σοβαρών θεμάτων πριν αυτά οδηγήσουν άδικα συνάδελφους στα δικαστήρια. 
2.     Απόφαση του Π.Φ.Σ μετά από συνεννόηση με τα αρμόδια   υπουργεία, πότε και εάν κατεβάζουμε  πχ  ρολά στις διανυκτερεύσεις ,   πότε και ποιες ενέσεις κάνουμε  και αν επιτρέπεται να παίρνουμε πίεση  στο κοινό κλπ  ώστε  να ξέρουν και εκείνοι(οι πελάτες) και εμείς τί ισχύει, να μπουν δηλαδή  κανόνες. Οι γιατροί σήμερα διαβάζω  πως είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ  με την πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης που με τροπολογία μας έδωσε τον αντιγριπικό εμβολιασμό μετά από πιστοποίηση!!!
3.     Επιστημονική αμοιβή για τις  διανυκτερεύσεις, όπως στο εξωτερικό, για τα φαρμακεία που ξενυχτάνε   και  απαλλαγή των συνάδελφων άνω των εξήντα ετών, αν το ζητήσουν και αντικατάσταση τους με νεότερους .
4.      Φύλαξη των  φαρμακείων που διανυκτερεύουν και των γραφείων του Συλλόγου, από εταιρεία Security με μειοδοτικό διαγωνισμό, κάτι που είχε ξεκινήσει και  παλιά, αλλά σταμάτησε  και
5.     Οικονομική βοήθεια σε όσα Φαρμακεία το έχουν ανάγκη, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.   
Συνάδελφοι, ο Σύλλογος οφείλει να λειτουργεί ανταποδοτικά προς τα μέλη του και με το αποθεματικό που υπάρχει στο ταμείο  του, όλες αυτές οι προτάσεις μπορούν να υλοποιηθούν.    Έτσι  με ασφάλεια και ηρεμία , θα  μπορέσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο στηρίζοντας την  πρωτοβάθμιά φροντίδα υγείας,  κάτι το οποίο κάνουμε  άλλωστε τόσα χρόνια, κάτω όμως από αντίξοες   συνθήκες , οι οποίες θα χειροτερεύουν αν δεν παρθούν τώρα μέτρα.     
ΓΙΑ ΤΗΝ Α.ΚΙ.Φ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΠΗΛΙΟΣ  ΚΩΤΣΟΒΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Φ.Σ