Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : Οικονομικές Ενημερώσεις που αφορούν και τους Φαρμακοποιούς..




Επιστροφή προκαταβολής σε Φαρμακοποιούς και μη..
#Ενημέρωση πρώτη :
Ποιους αφορά και ποιοι μπορούν να ενταχθούν.
Αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως πεντακόσιους (500) εργαζόμενους, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Για την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποτελεί προϋπόθεση η υπαγωγή της επιχείρησης σε κάποιον από τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που περιλαμβάνονται στις εκάστοτε εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις για την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και τη χορήγηση κάθε είδους ενισχύσεων προς πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω του κορωνοϊού COVID-19.
ΠΗΓΗ: Taxheaven


ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ
#Ενημέρωση  δεύτερη
Ποιους αφορά η έκπτωση 25% των ασφαλιστικών εισφορών και ποιους η μεταχρονολόγηση της καταβολής σε τέσσερις δόσεις;

Απάντηση: Η έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές 2ου και 3ου/2020, αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, κ.λπ, ανεξαρτήτως αν εντάσσονται σε καδ. πληττόμενων δραστηριοτήτων. Η δυνατότητα όμως μεταχρονόλογησης της καταβολής (από 9/2020 και σε 4 δόσεις), προβλέπεται μόνο αν εντάσσονται στους πληττόμενους καδ.
ΠΗΓΗ: TAXHEAVEN
Επιμέλεια: Δημήτριος Μπούρλος


Πηγή :akifattikis.blogspot.com/