Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Οι Φαρμακοποιοί “ζητούν δεν επαιτούν” το Επιστημονικό Επίδομα και την βοήθεια για τα Φαρμακεία που έχουν πληγεί



                                                  ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                                  Αθήνα 30 Απριλίου 2020

Προς

Τον  Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο  Σταϊκούρα

Τον  Υπουργό Ανάπτυξης  κ. Άδωνη  Γεωργιάδη

Τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Ύστερα από τη δημοσίευση της ΚΥΑ 16604/3224 που παρατίθεται εδώ, θα θέλαμε να θίξουμε το ζήτημα των φαρμακοποιών οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα εργάστηκαν σκληρά  αψηφώντας το κίνδυνο και έως σήμερα δεν έχουν συγκαταλεχθεί σε καμία λίστα και σε καμία ΚΥΑ ανεξάρτητα από το γεγονός ότι και αυτός ο κλάδος ανήκει στους επιστήμονες της πρώτης γραμμής.

Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να επανεξετασθεί το παραπάνω ζήτημα ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ και στο δικό μας κλάδο που εργάστηκε και εργάζεται σκληρά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες , μαζί με όλους τους άλλους  υγειονομικούς ,για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Θα ήταν  σκόπιμο και  πρέπει να μεριμνήσουμε, για  τα φαρμακεία που έχουν πληγεί, να συμπεριληφθούν σε ΚΑΔ, όπως όλες οι αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Σε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση που διανύουμε δεν υπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, είμαστε ένα και  όλοι κινούμαστε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας .


Κύριοι,

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας στα αιτήματα μας ώστε να συνεχίσουμε το έργο το όποιο επιτελούμε προς όφελος της Δημόσιας Υγείας και των πολιτών.


Με εκτίμηση,

Στέλιος Καλογερόπουλος

Επικεφαλής  της  ΑΚΙΦ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ταμίας
του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Μέλος της Διοίκησης
Του Φαρμακευτικού  Συλλόγου Αττικής