Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΠΦΣ : Θέμα: «Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων»


Αριθμ. Πρωτ. 3964


Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας    

Θέμα: «Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων»

Ως γνωρίζετε, κατόπιν της σχετικής υπ’ αριθμόν 5/25.10.2017 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ., υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων με τον ΕΟΠΥΥ, διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, ήτοι από 01.11.2017 έως 31.10.2018, υπό τους αυτούς όρους και συμφωνίες με την προηγούμενη συλλογική σύμβαση.  
Σας αποστέλλουμε συνημμένα αντίγραφο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Προμήθειας Φαρμάκων προκειμένου να ενημερώσετε σχετικώς τα μέλη σας για τους όρους αυτής και ιδίως του άρθρου 3 για όσους φαρμακοποιούς δεν επιθυμούν να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Επίσης αποστέλλουμε συνημμένα τη Σύμβαση Υποχρεώσεων για όσους Φαρμακευτικούς Συλλόγους διαθέτουν και λειτουργούν Διανεμητικούς Λογαριασμούς. Η Σύμβαση αυτή, αφού συμπληρωθεί, θα πρέπει να υπογραφεί εις τριπλούν από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου και να αποσταλούν τα πρωτότυπα στον Π.Φ.Σ. με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.
Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί εκ νέου ότι τα Δ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων οφείλουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και να προβαίνουν σε κάθε ενέργεια για την πίστη τήρηση των κείμενων διατάξεων της φαρμακευτικής και φορολογικής νομοθεσίας κατά την εκτέλεση της εν λόγω Συλλογικής Σύμβασης Προμήθειας Φαρμάκων.
Είμαστε δε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.


Με εκτίμηση

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                                    ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ