Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΟΣ : Συνεχίζουν τα προβλήματα του ΕΔΑΠΥ, παρά την αναβάθμιση της πλατφόρμας!


AΘΗΝΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ κ.Μπερσίμη

κοιν/ση :

 - Υπουργό Υγείας, κ.Ξανθό

- Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ.Πολάκη

 - Γενικό Γραμματέα Υπ.Υγείας, κ. Γιαννόπουλος

 - Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Κύριε Πρόεδρε,

 Η αναβάθμιση του πλατφόρμας του ΕΔΑΠΥ προσέθεσε πάρα πολλά προβλήματα, στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της προϋπάρχουσας έκδοσης.
Το διάστημα που το σύστημα δεν λειτουργούσε, τα φαρμακεία εκτελούσαν με δική σας προτροπή γνωματεύσεις, ώστε να τις καταχωρήσουν αργότερα.
Η επαναλειτουργία σήμερα του συστήματος δημιούργησε τεράστια προβλήματα, και ειδικά αδυναμία ηλεκτρονικής καταχώρησης των εκτελεσθέντων γνωματεύσεων κατά το διάστημα που αυτό δε λειτουργούσε.

Ερωτάσθαι λοιπόν:

 1.- Πώς θα καταχωρηθούν οι γνωματεύσεις οι οποίες περιέχουν υλικά, που στο αναβαθμισμένο σύστημα δεν είναι καταχωρημένα; Π.χ. ταινίες μέτρησης σακχάρου GE 100 (barcode 4710627335749), σκαριφιστήρες GE 50 (barcode 4710627335763), aerochamber ενηλίκων, σκευάσματα ειδικής διατροφής κ.α.
2.- Πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα του συστήματος το οποίο σήμερα ορίζει ως μέγιστη αποδοτέα τιμή για τα σκευάσματα διατροφής τα 400 ευρώ μαζί με ΦΠΑ, ενώ το ορθό είναι 400 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
 3.- Πώς θα καταχωρηθούν οι γνωματεύσεις που υπερβαίνουν την μέγιστη αποδοτέα τιμή του ΕΟΠΥΥ, διότι έχουν έγκριση ΑΥΣ, όταν το σύστημα δεν αφήνει να καταχωρηθούν; Μετά από δέκα ολόκληρους μήνες από την έναρξη του νέου συστήματος ΕΔΑΠΥ, όχι μόνο δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά καθημερινά προστίθενται νέα προβλήματα τα οποία ενώ θα έπρεπε να λυθούν άμεσα παραμένουν άλυτα, ταλαιπωρώντας και τους πολίτη και τα φαρμακεία. Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                     ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ