Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής στη Θεσσαλονίκη



FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
Φως στην πολύπλευρη επιστημονική διάσταση θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με την καθοριστική βοήθεια συμβουλών που παρέχουν οι φαρμακοποιοί κατά την καθημερινή τους πράξη, θα «ρίξει» το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής.
Για καίρια ζητήματα και για νέα επιστημονικά δεδομένα θα τοποθετηθούν 49 ομιλητές, καθηγητές Φαρμακευτικής και Ιατρικής από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές. Επίσης, διακεκριμένοι επιστήμονες υγείας θα δώσουν το «παρών» στην διοργάνωση που θα λάβει χώρα από τις 18 έως  και τις 19 Μαΐου 2019, σε δύο αίθουσες του ξενοδοχείου «THE MET» στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Ειδικότερα, μεγάλο εύρος θεμάτων φαρμακευτικού και ιατρικού φάσματος θα αναπτύξουν οι ομιλητές, ενώ ενδιαφέροντα συμπεράσματα αναμένονται να εξαχθούν  από τα πέντε στρογγυλά τραπέζια. Οι θεματικές που καλύπτουν είναι οι εξής: «Η φαρμακευτική αντιμετώπιση στη Νευρολογία στην αρχή του 21ου αιώνα», «Επίκαιρα θέματα Ενδοκρινολογίας», «Τι το νεότερο στον Σακχαρώδη Διαβήτη», «Επίκαιρα θέματα Παθολογίας» και «Ουρολοιμώξεις: Το σήμερα και το αύριο στην πράξη».
Για τον θεσμό του  Πανελλήνιου Συνέδριου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, το οποίο συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια, σημείωσε  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, «Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής. Το υψηλό επιστημονικό κύρος των ομιλητών προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο συνέδριό μας και περιμένουμε για άλλη μία χρονιά να υποδεχτούμε τους συναδέλφους που θα το παρακολουθήσουν απ΄όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».
Επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί που θα συμμετέχουν στο συνέδριο θα μοριοδοτηθούν με 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.
Πηγή :virus.com.gr