Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Στον "Αυτόματο" τα Οικονομικά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής!




Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Με λύπη μου είδα ότι η αντικατάστασή μου έγινε σε μια Οικονομική Συνέλευση, που αφενός οι φαρμακοποιοί ήταν λιγοστοί (μόλις 30 από 3.500 μέλη-απαξιωτικό για την διοίκηση) και αφετέρου είχαμε ζητήσει η συνέλευση να γίνει σε ώρα και μέρα, όπου οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί, θα μπορούσαν να είναι παρόντες.

Η αντικατάσταση(πατήστε εδώ) μου δεν ήταν θέμα της  ημερησία διάταξη της Γ.Σ.(ως ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός),αλλά πρόεκυψε από την επιμονή, στην ομιλία μου, για την “διαφάνεια” στον Διανεμητικό Λογαριασμό, όπως παραδέχτηκαν και τα μέλη του Προεδρείου στις ομιλίες τους.

Αγαπητοί φίλοι, ο συνδικαλισμός είναι και εθελοντισμός. Εμείς είχαμε ζητήσει να μην παίρνουμε αποζημίωση όταν ετέθει το θέμα στο Δ.Σ., το προεδρείο όμως είχε αντίθετη άποψη, μειοψηφούντων των κκ Καλογερόπουλου και Κρανιώτη.

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!

Τώρα στο θέμα των οικονομικών του Φ.Σ.Α., παρ’ ότι ως διαχειριστής είχα ελλειπή ενημέρωση, προσπάθησα να μάθω, αλλά δυστυχώς....

Παρ’ όλα αυτά ζητήσαμε ορκωτούς λογιστές, ως ορίζει ο Νόμος 4336/2015 αρθ.2 υποπαράγραφος α1, για να μπορέσουμε να παρακάμψουμε την ελλειπή ενημέρωση, για να μεταφερθούν τα αποθεματικά του Διανεμητικού Λογαριασμού στο Σωματείο, αλλά και πάλι αποτύχαμε.

Ζητήσαμε να δίνονται κανονικές αποδείξεις για τα χρήματα που εισπράττει ο Φ.Σ.Α. από τις εισφορές (0,25%) που πληρώνουν οι φαρμακοποιοί (τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα κέρδη των φαρμακοποιών, που τα δίνουν για να λειτουργεί ο Σύλλογος μας. Οι αποδείξεις μειώνουν τον Ε.Φ.Κ.Α. του φαρμακοποιού και την Εφορία εισοδήματός του).Τα τελευταία χρόνια που δεν δίνονται προκαταβολές στους συναδέλφους, ζητήσαμε το EXTRE της Τράπεζας, των αποθεματικών του Διανεμητικού που είναι περίπου 14.000.000 ευρώ και εισπράξαμε ΑΡΝΗΣΗ!

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι παρευρισκόμουν σχεδόν σε όλα τα Συμβούλια του Φ.Σ.Α., όταν οι άλλοι διαχειριστές ήταν απόντες.

Αγαπητοί  Συνάδελφοι, ο Φ.Σ.Α εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται υπό έλεγχο, εμείς  θέλουμε την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ζητάμε να εναρμονιστούμε με τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που έχουν βγει στην δημοσιότητα, μιας και το δικό μας πόρισμα αγνοείται...

Εμείς, θέλουμε ένα Νομικό Πρόσωπο Ισχυρό με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Γι αυτό, μας κατηγορούν;;; Τιμή μας!


Με εκτίμηση
Αριστείδης Κολοτούρος
Εκλέκτορας  του ΦΣΑ στον ΠΦΣ