Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ι.Σ.Πατρών: Να ανακληθεί η καθαίρεση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.




FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
«Aυθαίρετη, αόριστη, καταχρηστική και παράνομη» χαρακτηρίζει την καθαίρεση του εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου του  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα και ταυτόχονα την καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.
Μάλιστα ζητάτε ανάκληση της απόφασης, σε διαφορετική περίπτωση ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών προειδοποιεί ότι θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και τη τάξη.
Σε σύσκεψή του το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μελέτησε τα  στοιχεία από νομικής και διοικητικής πλευράς .
«Ο ΠΙΣ καταδικάστηκε ερήμην -χωρίς δικαίωμα ακρόασης- από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος υπερέβη εαυτόν αναλαμβάνοντας το ρόλο του δικαστή, με πρωτάκουστο και καθεστωτικό τρόπο, παραβλέποντας ακόμη και υφιστάμενες δικαστικές αποφάσεις από τα αρμόδια δικαστήρια», σχολιάζεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.
Την στήριξη του στη νεοεκλεγείσα διοίκηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ως νόμιμη εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.  «Τυχόν ευθύνες που ανακύπτουν από τη διαδικασία που τηρήθηκε από την εφορευτική επιτροπή πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν από τον ΠΙΣ» τονίζεται.
Τέλος Ζητούμε την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης, την επικύρωση των εκλογών και την αυτονόητη επιστροφή στην ομαλότητα και στη δημοκρατία.

Πηγή : virus.com.gr