Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Προσπάθειες για κατ΄ οίκον αποστολή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ





Η κατάργηση της νοσοκομειακής γνωμάτευσης και των έντυπων βιβλιαρίων υγείας, σε συνδυασμό με την κατακραυγή για τις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των ασφαλισμένων με τα φάρμακά τους, οδηγούν τη διοίκηση του Οργανισμού στην ενεργοποίηση της υπηρεσίας «κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων».
Σε σχετική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σημειώνεται ότι αλλάζει το έντυπο εξουσιοδότησης προς τις εταιρίες ταχυμεταφοράς για την παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία του Οργανισμού με τη διαδικασία της «κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων», λόγω κατάργησης της νοσοκομειακής γνωμάτευσης (ΦΕΚ Β4778/25.10.2018) και των εντύπων βιβλιαρίων υγείας (ν. 4603/2019, άρθρο 67).
Με τις νέες ρυθμίσεις, περιορίζονται τα πρόσωπα που μπορούν να πραγματοποιούν την ταχυμεταφορά σε τρία, και τα οποία μάλιστα, εξουσιοδοτούνται από τους ίδιους τους ασθενείςγια τη μεταφορά αυτή.
Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, ο ασθενής θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει μέχρι τρεις υπαλλήλους της πιστοποιημένης εταιρίας ταχυμεταφοράς και το έντυπο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο πλήρως σε όλα τα πεδία κάθε φορά και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
Οι πιστοποιημένες εταιρείες ταχυμεταφοράς από τον Οργανισμό είναι οι παρακάτω:
1.     Μανουσάκη Μαρία
2.     Γενική Ταχυδρομική
3.     Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.
4.     ΠΙ & ΦΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ. ΗΛΙΑΣ
5.     Υπηρεσίες Ταχυμεταφορών «Αριστείδης-Χρήστος Πέτρου»
6.     AIDPLUSCARE
7.     Εταιρεία BIOAXIS
8.     Εταιρεία ACS Α.Ε.Ε.
9.     FOR HEALTH Α.Ε.
10.            ΤΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
11.            Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ
 Πηγή :healthmag.gr