Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ξανθός: Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι «έκθεση ιδεών»

 .
Γενικόλογες εξαγγελίες, που αποδεικνύουν την «τραγική ένδεια επεξεργασμένης υγειονομικής πολιτικής», διαπιστώσεις και ευχολόγια, χαρακτήρισε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία.
Ο Ανδρέας Ξανθός εξαπέλυσε τα πρώτα κυβερνητικά βέλη εναντίον των ανακοινώσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ελάχιστη ώρα μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ.
[irp posts=»80338″]
Κατά τον Υπουργό Υγείας, δεν πρόκειται για κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά για «έκθεση ιδεών», αλλά και «προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να αποκρύψει το νεοφιλελεύθερο πυρήνα αυτού του σχεδίου που είναι η αγορά υπηρεσιών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό Ιδιωτικό τομέα».
«Το «δράμα» του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κριτική του για την «σημερινή τραγική κατάσταση» στο  Σύστημα Υγείας  δεν πείθει κανένα, αλλά και ότι αναγκάζεται να μιλήσει για καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να το πιστεύει. Ο θιασώτης του «λιγότερου Κράτους» και της «ελεύθερης αγοράς», δεν έχει καμιά αξιοπιστία όταν υπόσχεται ότι θα λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας.

Οι αντιφάσεις του προγράμματος

Επιχειρώντας να αναδείξει τις αντιφάσεις των ίδιων των εξαγγελιών της ΝΔ, ο κ. Ξανθός αναφέρεται για ακόμη μια φορά στην απόφαση της  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για καθολική ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών. Ήταν, κατά τον Υπουργό Υγείας, η αντιμετώπιση της «κοινωνικής βαρβαρότητας», που επέφερε η πολιτική της ΝΔ , η οποία άφησε -εν μέσω κρίσης- αποκλεισμένους από το σύστημα υγείας 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους.
Κατά τον κ. Ξανθό, ο κ. Μητσοτάκης αντιφάσκει όταν υποστηρίζει ως λύση στην έλλειψη μαγνητικών στα δημόσια νοσοκομεία , την αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες, ενώ ταυτοχρόνως μιλάει για αναβάθμιση του ΕΣΥ. «Ο  κ. Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών», εκτιμά.
Αντιστοίχως, στις κατηγορίες του Προέδρου της ΝΔ για την καθυστερημένη ανάπτυξη των δομών της νέας ΠΦΥ, ο Υπουργός θυμίζει πως ο κ. Μητσοτάκης, το 2017 από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει τις ΤΟΜΥ «μια μεγάλη, βαριά, φαραωνική- τολμώ να πω- δομή, η οποία κατά την άποψή μας είναι περιττή».
Όπως υποστηρίζει, για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης στις δημόσιες δομές, απαιτούνται σοβαρές επενδύσεις και ενίσχυση τους με μόνιμες προσλήψεις, με βάση τον κανόνα 1:1 (προσλήψεις –αποχωρήσεις )  που ισχύει από φέτος. «Έχετε κάτι να πείτε γι’ αυτά ; Ή είστε μόνο διαπιστώσεις και ευχολόγια ; Πώς θα γίνουν οι «στοχευμένες προσλήψεις» όταν επιδιώκετε να επιστρέψουμε στο μνημονιακό  κανόνα 1:5 που θα επαναφέρει το ΕΣΥ στις συνθήκες της δραματικής υποστελέχωσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων;», διερωτάται ο κ. Ξανθός.

Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Για τον κ. Ξανθό, η κυβέρνηση στην οποία ανήκει, έχει επιδείξει ικανό «δείγμα γραφής»,  μέσα στην κρίση:
1.     Κάλυψε καθολικά και ισότιμα τον κόσμο
2.     Ενίσχυσε με επιπλέον χρηματοδότηση και προσωπικό το ΕΣΥ
3.     Προχώρησε σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις όπως στην ΠΦΥ και στο φάρμακο και
4.     Δρομολόγησε την «ηθικοποίηση» και εξυγίανση του Συστήματος Υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των έντιμων λειτουργών του , στα δικαιώματα των ασθενών και στο δημόσιο συμφέρον.
«Αυτό είναι το δικό μας δείγμα γραφής μέσα στο Μνημόνιο και σε περιβάλλον λιτότητας. Ο καθένας πλέον μπορεί να αντιληφθεί με ποιο πολιτικό σχέδιο μπορούμε να ελπίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερη  αναβάθμιση της Υγείας στη  νέα μεταμνημονιακή περίοδο»κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Πηγή : virus.com.gr