Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Αυτός είναι ο εκλεκτός της Αριστοτέλους για τον ΕΟΠΥΥ



FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
Ακαδημαϊκός του πεδίου της Βιοιατρικής Πληροφορικής είναι το πρόσωπο που επέλεξε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να διαδεχθεί το Σ. Μπερσίμη στο «τιμόνι» του ΕΟΠΥΥ.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μετά την εξέταση 13 υποψηφίων, επελέγη ο Βασίλης Πλαγιανακος, αναπληρωτής Καθηγητης, υπεύθυνος του τμηματος Πληροφορικής με Ειδίκευση στη Βιοιατρική, στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, αλλά και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το πεδίο έρευνας του είναι στους αλγόριθμους εκπαίδευσης Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων και Μηχανικής Μάθησης, στη μελέτη νέων Εξελικτικών Αλγόριθμων, στους παράλληλους κατανεμημένους υπολογισμούς, καθώς και σε εφαρμογές στην βιοϊατρική, βιοπληροφορική, ομαδοποίηση, και επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο διορισμός του κ. Πλαγιανάκου θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Σε πρώτη ανάγνωση, η επιλογή της Αριστοτέλους φαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την επιλογή Μπερσίμη, παρότι αρχικά η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε εκφράσει ενστάσεις για την τοποθέτηση ενος ακαδημαϊκού στο τιμόνι ενός φορέα που ασκεί κυρίαρχο ρόλο στην Πολιτκή της Υγείας.  Ο κ. Πλαγιανάκος πάντως θα βρεθεί σε ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον, δεδομένου ότι ο Σ. Μπερσίμης επένδυσε σημαντικά στη ψηφιοποίηση των λειτουργιών του.
Πηγή : virus.com.gr