Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ΥΠΕΔΥΦΚΑ




FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
Το πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο « νέων μεθόδων και καινοτομίας» απέσπασε η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ).
Η διάκριση επετεύχθη κατά την ανοικτή Συνεδρίαση του «Ευρωπαϊκού Δικτύου για την καταπολέμηση της απάτης και της Διαφθοράς στον χώρο της Υγείας» (EHFCN), η οποία διεξήχθη στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 13 και 14 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε η παρουσίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον επιθεωρητή Κ. Ζαχαρόπουλο και αφορούσε την χρησιμοποίηση εργαλείων και τεχνικών που προσφέρει το νέο Ηλεκτρονικό Μητρώο ιατροτεχνολογικών προϊόντων και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής του ΕΟΠΥΥ για την αποκάλυψη περιπτώσεων απάτης.
Η παρουσίαση εστίασε στην υπόθεση συγκεκριμένου σκευάσματος ειδικής διατροφής «για το οποίο αποδείχτηκε ότι παρότι συνταγογραφήθηκε και αποζημιώθηκε σε μεγάλες ποσότητες το 2018 δεν εισήχθη ποτέ στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.
Το ενδιαφέρον των παριστάμενων ακόμη κέντρισε το γεγονός ότι η εισαγωγέας εταιρεία διέθετε στην αγορά «άλλα σκευάσματα με χρήση πλαστών παραστατικών και ταινιών γνησιότητας προκαλώντας οικονομική ζημία στον ΕΟΠΥΥ ύψους 9.500.000 ευρώ».
Πηγή : virus.com.gr