Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΣΤ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ :Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ




Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κατά πρώτον θέλω να σας ευχαριστήσω, εσάς , που με την ψήφο σας, με επιλέξατε να σας εκπροσωπήσω στο ΔΣ του ΠΦΣ, χωρίς βέβαια να παραλείψω να ευχαριστήσω  και τα μέλη του Δ.Σ  που με την σειρά τους με τίμησαν με την ανάδειξη μου ως  Ταμία του ΠΦΣ.
Ως ταμίας του ΠΦΣ , αποστολή μου και καθήκον είναι  η διαφάνεια και η διασφάλιση των πόρων του ΚΑΕΦ και του ΠΦΣ, για λογαριασμό των φαρμακοποιών.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η διαφάνεια διασφαλίζεται  μέσω ενός διπλογραφικού συστήματος που θα παρέχει ακρίβεια και παρακολούθηση. Στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουμε στόχο να συντάξουμε τον Ισολογισμό Έναρξης και τον πρώτο ισολογισμό - όπως ορίζει ο Εσωτερικός Κανονισμός- ο οποίος σημειωτέον θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Παρόλαυτα, βέβαια, ήδη καταγράφονται τα πάντα διπλογραφικά.
Επίσης η παρουσία Ορκωτών Λογιστών είναι απαραίτητη, τόσο για τον ΠΦΣ όσο και για τους μεγάλους συλλόγους (όπως ο ΦΣΑ) όπου διαχειρίζονται μεγάλα χρηματικά ποσά και αυτό για να μην υπάρχει υποψία, για «κακοδιαχείριση».
Εδώ θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στο σημερινό ΔΣ  του ΠΦΣ, γιατί από την αρχή της θητείας του, επεδίωξε να ελέγξουν τα οικονομικά  ορκωτοί λογιστές όπως ορίζει ο νόμος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα άλλο σημείο που είναι η διασφάλιση των πόρων του ΚΑΕΦ και ΠΦΣ. Προχωράμε στην μηχανογραφική αυτοματοποιημένη παρακολούθηση μέσω μιας εφαρμογής  όπου θα αποτυπώνονται τα χρήματα, που παρακρατούν οι φαρμακευτικές εταιρείες, για λογαριασμό μας (4‰) και τι μας αποδίδουν.
Σκοπός μας είναι η  διαφάνεια και η διασφάλιση των πόρων του ΚΑΕΦ και του ΠΦΣ, προς όφελος των φαρμακοποιών
Εμείς, μπορούμε.. Εμείς τολμάμε ….
Είμαστε, εσείς..

Σας Ευχαριστώ   
Στυλ. Καλογερόπουλος
Ταμίας του ΠΦΣ
Μέλος της διοίκησης του ΦΣΑ