Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Στις 23 Φεβρουαρίου το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία



FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα.


‘Έπειτα από αναμονή 1,5 χρόνου, η ΝΔ είναι έτοιμη να παρουσιάσει το σχέδιο της για τον τομέα της Υγείας σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Την «είδηση» έδωσε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος κ. Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα το βράδυ στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία είναι το δεύτερο μετά από εκείνο της Παιδείας, που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο.
Το σχέδιο διαμορφώθηκε υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη και του γραμματέα Προγράμματος, Γιώργου Στεργίου. Στη σύνταξή του συμμετείχαν εκτός του κ. Οικονόμου και του αναπληρωτή του κ. Ιάσωνα Φωτήλα, οι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας, κ.κ. Πασχάλης Μπουχώρηςκαι Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αναπληρώτρια γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος, Βίκυ Λοΐζου, και ο γιατρός Κώστας Γρηγοράκος.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει τη λειτουργία του ΕΣΥ ως ένα αποκεντρωμένο σύστημα υγείας με 13 «μικρούς υπουργούς Υγείας», δηλαδή έναν για κάθε καλλικρατική περιφέρεια.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα, ακρογωνιαίος λίθος είναι ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι περιβόητες ΤΟΜΥ, που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ν.Δ., θα καταργηθούν και θα ενσωματωθούν στα Κέντρα Υγείας.



Πηγή : virus.com.gr