Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Μεγάλη έρευνα για τις τροφικές αλλεργίες



Μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 10% των ενηλίκων έχει κάποια τροφική αλλεργία. Όμως, ένας στους 5 ενήλικες, που πιστεύουν ότι έχουν κάποια τροφική αλλεργία, έχουν συμπτώματα, που δεν αφορούν το πρόβλημα αυτό.
Η έρευνα βασίστηκε σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, που περιλάμβανε περισσότερους από 40.000 ενήλικες και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στις 4-1-2019 στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open.
«Ενώ διαπιστώσαμε ότι ένας στους 10 ενήλικες έχει τροφική αλλεργία, σχεδόν διπλάσιοι ενήλικες πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί σε τρόφιμα, ενώ τα συμπτώματά τους μπορεί να υποδηλώνουν δυσανεξία σε τρόφιμα ή άλλα προβλήματα», λέει ο επικεφαλής των ερευνητών Δρ. Ruchi Gupta, Καθηγητής Παιδιατρικής στο Northwestern University Feinberg School of Medicine.
Ακόμη, τονίζει ότι «είναι σημαντικό να δούμε έναν γιατρό για την κατάλληλη εξέταση και διάγνωση πριν από την πλήρη εξάλειψη των τροφών από τη διατροφή». Αν επιβεβαιωθεί η αλλεργία στα τρόφιμα, η κατανόηση της διαχείρισης είναι επίσης κρίσιμη, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης συμπτωμάτων αναφυλαξίας και του τρόπου και χρόνου χρήσης της επινεφρίνης.
Όμως, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μόνο οι μισοί ενήλικες με πειστική τροφική αλλεργία είχαν διάγνωση επιβεβαιωμένη από γιατρό και λιγότερο από το 25% ανέφεραν ότι έχουν ισχύουσα συνταγή επινεφρίνης.
Τα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι τα πιο διαδεδομένα τροφικά αλλεργιογόνα στους ενήλικες των ΗΠΑ είναι τα οστρακοειδή (7,2 εκατομμύρια ενήλικες), το γάλα (4,7 εκατ.), τα φιστίκια (4,5 εκατ.), το καρύδι (3 εκατ.), τα ψάρια (2,2 εκατ.), τα αυγά (2 εκατ.), σιτάρι (2 εκατ.), σόγια (1,5 εκατ.) και σουσάμι (0,5 εκατ.).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι σχεδόν οι μισοί από τους αλλεργικούς ενήλικες ανέπτυξαν τουλάχιστον μία από τις τροφικές αλλεργίες τους ως ενήλικες. «Είμαστε έκπληκτοι που διαπιστώσαμε ότι οι τροφικές αλλεργίες σε ενήλικες ήταν τόσο συχνές, Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να την αποτρέψουμε», λέει ο Δρ Gupta.
Πηγή : virus.com.gr