Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μαζικές συνταξιοδοτήσεις γιατρών του ΕΣΥ



FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
Όπου φύγει-φύγει οι γιατροί από το ΕΣΥ. Τουλάχιστον αυτό αναδεικνύουν οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, σύμφωνα με το ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Το τελευταίο 20ημερο, περισσότεροι από 200 νοσοκομειακοί γιατροί έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους, με αιτιολογία τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας. Σήμερα, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια του Υπουργείου Υγείας άλλες 13 αποφάσεις αποχώρησης λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας.

 «Είναι προφανές ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά αφού οι αποφάσεις αυτές καθυστερούν να δημοσιευτούν γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη στελέχωση των Νοσοκομείων σε γιατρούς», εκτιμούν οι Υγειονομικοί. Όπως σημειώνουν, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι είχαν επισημάνει εγκαίρως το ζήτημα της «γήρανσης» του ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και την αναποτελεσματικότητα της επιλογής κάλυψης μέρους των κενών θέσεων με επικουρικούς ιατρούς.

«Συνδικαλιστικά στελέχη στα νοσοκομεία τόνιζαν ότι οι συνταξιοδοτήσεις αυτές θα επιτείνουν τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία κλινικών και εργαστηρίων», προσθέτουν και προειδοποιούν για τον κίνδυνο σοβαρών δυσλειτουργιών στις μονάδες υγείας.

Πηγή: ygeionomikoi.gr