Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Φ.Σ.Α.: Αντίθετος στη δωρεάν διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους



FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
Την αντίθεσή του εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικήςστη τελευταία πρόταση του Υπουργείου, αναφορικά με τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
«Το φάρμακο, ανεξαρτήτως τιμής, είναι ιδιαίτερο προϊόν και η διάθεσή του γίνεται μόνο από επιστήμονες Φαρμακοποιούς μετά το πέρας των πανεπιστημιακών τους σπουδών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φ.Σ.Α. στην ανακοίνωσή του.
Υποτίμηση του επιστημονικού και κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού προκαλεί  η διάθεση φαρμάκων με κούριερ, κατά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.
Ειδικότερα, το συνδικαλιστικό όργανο υπενθυμίζει ότι ο φαρμακοποιός φροντίζει παράλληλα για την ενημέρωση και για την καθοδήγηση των πολιτών σε σχέση με τον τρόπο λήψης των φαρμάκων, την φαρμακολογική τους δράση, τις παρενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο Φ.Σ.Α. επισημαίνει την «άγνοια για τον τρόπο διακίνησης και λήψης των συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως την πιστοποίηση διακίνησης προϊόντων ψυχρής αλυσίδας».
Δια μέσου του συλλόγου, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν την προθυμία τους να στηρίξουν τους πάσχοντες συμπολίτες, αλλά με την προϋπόθεση του σεβασμού και της διασφάλισης της αξιοπρέπειας του επαγγέλματος τους.
Αφήνοντας αιχμές, ο Φ.Σ.Α. σημειώνει στην ανακοίνωσή του, «φανταζόμαστε ότι το Υπουργείο δεν απηύθυνε την ίδια πρόταση στους γιατρούς περί δωρεάν εξέτασης και περίθαλψης των ασθενών, ούτε στη βιομηχανία για δωρεάν χορήγηση των αντίστοιχων φαρμάκων».
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο Φ.Σ.Α. επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Πηγή :virus.com.gr