Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Άμεση και αποτελεσματική η παρέμβαση του ΠΦΣ, για τις λανθασμένες οφειλές του ΤΣΑΥ!


                                                                                                           


 Α.Π.3611 
Προς
  Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
   Της Χώρας

Μετά την αποστολή των λανθασμένων οφειλών του πρώην ΤΣΑΥ, όπου αναγραφόντουσαν υπέρογκες οφειλές φαρμακοποιών και την άμεση και αποτελεσματική  παρέμβαση του ΠΦΣ με το Υπ. Αριθμ. 3529/12-9-2019 έγγραφό του,  προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, απεστάλη το ακόλουθο απαντητικό έγγραφο.
Σας επισυνάπτουμε την απάντηση του ΕΦΚΑ καθώς και το έγγραφο του ΠΦΣ.

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Βαλτάς                                        Κων/νος Κούβαρης



Ας δούμε το έγγραφο:


ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤ|ΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ

Αρ. Πρωτ.: 1095965

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε το πρώην ΤΣΑΥ δεν είχε προχωρήσει επαρκώς στην υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων με αποτέλεσμα, η πληροφορία για τις οφειλές των ασφαλισµένων του µέχρι την 31.12.2016 να μην είναι διαθέσιμη ή ορθά ψηφιακά αποτυπωμένη και να απαιτείται συχνά η αναζήτηση στο φυσικό αρχείο.

 Η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία ανέλαβε μόλις στις 19.8.2019, αντέδρασε άµεσα μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα.
 Σε συνεργασία και με την άµεση ανταπόκριση του εποπτεύοντοςΥπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 64 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου, http://www.opengov.gr/ypoian/?p=10428) με την οποία ορίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνίατης 30.9.2019, αφορά µόνο το πρώτο βήµα του αιτήµατος προσδιορισμού των οφειλών και ότι η υποβολή της αίτησης ένταξης της ρύθμισης θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2019. 

Με το τρόπο αυτό μπορούν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ ανεμπόδιστα να κατοχυρώσουν την ένταξή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι 30.9.2019 και στη συνέχεια ο ΕΦΚΑθα προχωρήσει στονορθό υπολογισμό των οφειλών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ