Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ : Η Περιφέρεια είναι αρμόδια για την παράταση διενέργειας των αρχαιρεσιών των ΦΣ.



Αριθμ. Πρωτ. 3410/2019

Προς: Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Θέμα : «Αρμοδιότητα της Περιφέρειας για την παράταση του χρόνου διενέργειας των αρχαιρεσιών των Φαρμακευτικών Συλλόγων»

Ως αναφέρεται στο Μνημόνιο ενεργειών για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, που σας έχουμε αποστείλει (αριθμός πρωτοκόλλου Π.Φ.Σ. 3277/16.8.2019), σε περίπτωση κατά την οποία οι αρχαιρεσίες διεξαχθούν σε χρόνο μεταγενέστερο του πρώτου δεκαπενθημέρου του μηνός Νοεμβρίου 2019  (άρθρο 22 παρ. 1 Ν. 3601/1928) θα πρέπει να εκδοθεί σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη της αρμόδιας Περιφέρειας, που κατά νόμο έχει την εποπτεία και τον έλεγχο του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου (άρθρο 186, παρ. Ζ, περ. 12 του Ν. 3852/2010) για συγκεκριμένη ημερομηνία και φυσικά θα πρέπει να περιλαμβάνει και ισόχρονη παράταση της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων αυτού στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Το Υπουργείο Υγείας (Διεύθυνση Φαρμάκου, Τμήμα Β΄), κατόπιν παρεμβάσεως του Π.Φ.Σ., δυνάμει του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Δ3(β)/Γ.Π./58736/ 30.8.2019 εγγράφου του (αντίγραφο του οποίου σας κοινοποιούμε με το παρόν) υιοθετεί πλήρως την ανωτέρω θέση του Π.Φ.Σ. απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του υπεβλήθη.
Στο ανωτέρω έγγραφο αναφέρεται ότι για την παράταση του χρόνου διενέργειας των αρχαιρεσιών των Φαρμακευτικών Συλλόγων απαιτείται η έκδοση σχετικής αποφάσεως από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Ηλίας Ανδρ. Δημητρέλλος
Νομικός Σύμβουλος
Π.Φ.Σ.