Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ...




Αρ. Πρωτ.    1498        

Προς
Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ
κ. Λάμπρο Σέμπο



Κύριε Διοικητά

Ενόψει της επικείμενης συνάντησης μας θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε για τα εκκρεμή ζητήματα που απαιτούν άμεση επίλυση και αφορούν στα παρακάτω  θέματα:

1. Μη αποδοθέν ποσό 6.300.000 ευρώ που έχει  εισπραχθεί από το ΤΣΑΥ για λογαριασμό του ΠΦΣ από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέχρι την 1/1/2017.
2. Απόδοση ποσών που αφορούν  στο 0,4%,  τα οποία  εκ λάθους  οι Φαρμακευτικές Εταιρείες κατέθεταν στον λογαριασμό του ΤΣΑΥ μετά την 1/1/2017  (έως και σήμερα). Ενώ όφειλαν να τα καταθέτουν στον  λογαριασμό του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Τράπεζα της Ελλάδος που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό. Αυτό επιβάλλει άλλωστε ρητά και ο νόμος 4558/2018, άρθρο 5 παρ.3.
3. Απόδοση των ληξιπροθέσμων οφειλών από το 2012 προς τους φαρμακοποιούς , ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΦΚΑ όπως Οίκος Ναύτου, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ , ΕΤΑΑΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ-ΤΥΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ – ΤΑΣ, ΤΥΔΑ, ΤΥΔΘ, ΟΑΕΕ , Ταμεία Τραπεζών (ΕΜΠΟΡΙΚΗ , ΠΙΣΤΕΩΣ , ΓΕΝΙΚΗ κλπ), ΤΑΠ-ΗΣΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΣΕΥΠ) . Τα ποσά αυτά δεν εξοφλήθηκαν μέχρι σήμερα διότι τα παραστατικά ουδέποτε  απεστάλησαν στην ΚΜΕΣ προς επεξεργασία και πληρωμή.
 4.Επίσπευση του χρόνου καταβολής της σύνταξης και της προκαταβολής των υγειονομικών (ξεπερνά τους 42 μήνες η χορήγηση της σύνταξης  ενώ η προκαταβολή, τους 12 μήνες), λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του πρώην ΤΣΑΥ. Επειδή τα χρονικά διαστήματα όπως αναφέρονται είναι υπερβολικά, είναι απαραίτητη η ενίσχυση των υπηρεσιών του πρώην ΤΣΑΥ  έτσι ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής των συντάξεων.


Πιστεύουμε ότι με την συνάντηση μας θα δοθεί επιτέλους λύση στα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν. 

                                                     Με εκτίμηση


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ