Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Καμπάνια του ΠΙΣ για τη βία στα νοσοκομεία



FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
Αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα περιστατικά βία εις βάρος επαγγελματιών υγεία στα δημόσια νοσοκομεία. Προκειμένου να αυξήσει την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα, ο ΠΙΣ ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης.
Το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων εις βάρος κυρίως γιατρών θεωρείται σχετικά νέο στη χώρα μας, παρότι είναι εξελισσόμενο και τα τελευταία χρόνια με βάση υπολογισμούς, παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30%. Ωστόσο αποτελεί χρόνιο πρόβλημα για όλα τα συστήματα υγείας, τόσο της Ευρώπης όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προκειμένου να αφυπνίσει την κοινή γνώμη, ορθώνει ανάστημα απέναντι στα φαινόμενα βίας στα δημόσια νοσοκομεία, με καμπάνια ενημέρωσης που ξεκινά σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει ανακοίνωση
Άλλωστε σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο διαπιστώνεται σοβαρή αύξηση των περιστατικών βίας εναντίον του ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία παγκοσμίως. Γι’ αυτό και έχει κάνει επανειλημμένως έκκληση στα μέλη του να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ανάσχεση του φαινομένου.
Πηγή : virus.com.gr