Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΕΣΑμεΑ: Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά Πολάκη (upd)



FacebookTwitterPinterestΠερισσότερα...
Θύελα αντιδράσεων και πολιτικές εξελίξεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη εις βαρος του υποψηφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στ. Κυμπουρόπουλο.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με το γνωστό του ύφος και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, επέλεξε να εξαπολύσει βέλη εναντίον του Δρ. Κυμπουρόπουλου, επειδή προσελήφθη ως ΑμεΑ στο ΕΣΥ, στη θέση του Β’ Επιμελητή, κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματος του.  Σε νεότερες δηλώσεις του υποστήριξε πως το σχόλιο του ήταν πολιτικό…

Την ανάρτηση του κ. Πολάκη καταδίκασαν εκπρόσωποι σχεδόν όλων των κομμάτων, ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβαν αποστάσεις. Αήθη χαρακτήρισε την επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Υποψήφιος Περιφεριάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μετά το Πάσχα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Π. Πολάκη για τις δηλώσεις του αυτές. Απαντώντας ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως μια ψήφος δυσπιστίας στον κ. Πολάκη θα καταστεί ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Κυμπουρόπουλος χαρακτήρισε μικρότητα την ανάρτηση του ΦΕΚ του διορισμού του, τονίζοντας πως ακολούθησε μια νόμιμη διαδικασία. Αργότερα σχολίασε και μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook εκφράζοντας τη δυσάρεστη έκπληξη του στην επιθεση Πολάκη, αλλά και τη λύπη του για τη στήριξη του Αλ. Τσίπρα στον Αναπληρωτή Υπουργό.

Πάντως, απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Επιπλέον, θεωρούν ότι «βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία». Έτσι, η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για το θέμα.
Επιπλέον, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του, αποφάσισε την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του κ. Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά με το μέλος του ΙΣΑ Σ. Κυμπουρόπουλου. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει επισήμως την έγγραφη τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού επί του θέματος. Διευκρινίζεται, δε, πως  «σε περίπτωση καταγγελίας για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα».
Πηγή :virus.com.gr